Energie

Slim omgaan met energiebesparing en de mogelijkheden van duurzame energie.

Onze kennis op het gebied van energiebesparing reikt verder dan de erkende maatregelenlijst. We kennen de technische processen in de metaalbranche goed en weten dus waar er energiebesparing mogelijk is. Onze adviseurs zijn onafhankelijk en denken graag met u mee. We geven concrete adviezen voor de lange termijn. 

COMPLIANCE - VOLDOEN AAN WETGEVING 

Het aantoonbaar voldoen aan wet- en regelgeving speelt bij veel van onze klanten op het gebied van energie. “Welke mogelijkheden zijn er nog om energie te besparen in mijn bedrijf?” is een vraag die ons vaak gesteld wordt. We geven advies, voeren quick scans uit, en maken berekeningen. 

Voorbeelden van vragen waarmee u bij ons terecht kunt.

  • Is het zinvol om zonnepanelen toe te passen in mijn bedrijf? 
  • Wat is de CO2-footprint van ons product? 
  • Wat zijn de grote energieverbruikers in mijn bedrijf? En kan ik nog besparen? 

ERKENDE MAATREGELEN VOOR ENERGIEBESPARING 

Door de komst van het energieakkoord voor duurzame groei zijn erkende maatregelen voor energiebesparing formeel aangewezen voor verschillende sectoren, ook voor de metaalsector. Bij de erkende maatregelen horen ook de maatregelen voor doelmatig beheer en onderhoud (DBO). Onze adviseurs hadden namens de Metaalunie een grote rol bij het opstellen van de lijst met maatregelen. 

DUURZAME ENERGIE 

Het toepassen van duurzame energie-oplossingen in uw bedrijf kan een slimme investering zijn. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen op een bedrijfspand, het gebruik van duurzame verlichting en het verduurzamen van technische processen, zoals verwarming en lasrookafzuiging. 

Haalbaarheid en rendement 

Waar gaat de energie in uw bedrijf eigenlijk naar toe? Dat analyseren we, onze bevindingen geven we weer in de energiebalans. Een energiebalans geeft inzicht in het verbruik van energie door verschillende bronnen, zoals verlichting, verwarming en technische installaties en processen. 

Wat levert een investering in duurzame energie uw bedrijf eigenlijk op? We kunnen de energiewinst berekenen van eventueel toepaste maatregelen. Soms is de keuze voor een energiebesparende maatregel niet economisch rendabel, maar is het duurzame imago dat het met zich meebrengt wel welkom, of zelfs een eis van uw klanten. We denken graag met u mee. 

Offertebeoordeling 

Omdat we veel verstand van de bedrijfsprocessen in de metaalbranche hebben, kunnen we bij het beoordelen van offertes ook kijken of er met de energiemaatregelen wel voldaan wordt aan wet- en regelgeving, of de regelingen goed zijn benoemd en of er wellicht ook mogelijkheden voor subsidie zijn. Onze adviseurs helpen u met het maken van de juiste keuze en het kiezen van de juiste aanbieder. 

NIEUWE ONTWIKKELINGEN 

Onze adviseurs volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie op de voet. We zijn daarom goed op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden van de stand der techniek.

Maayen Machinebouw

Meer over Maayen Machinebouw

REALISATIE KLEINSCHALIGE WINDTURBINES OP BEDRIJVENPARK IN ARNHEM

Meer over REALISATIE KLEINSCHALIGE WINDTURBINES OP BEDRIJVENPARK IN ARNHEM