<< terug
Zoeken:

CE markering metaal

Contactpersonen:     ing. W. (Wouter) Grijm en ing. H.J.M. (Erik) Schepers

 

 

Door SNS en Metaalunie wordt al geruime tijd aandacht besteed aan het geven van voorlichting en opleiding aan constructiebedrijven gericht op de implementatie van de NEN-EN 1090. Ter ondersteuning is tevens een handboek ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van NEN-EN 1090-1 ten aanzien van de Fabrieksproductiebeheersing. Een gecertificeerd FPC-systeem is een noodzakelijke voorwaarde voor het mogen afgeven van CE-markering voor constructieve stalen onderdelen of bouwpakketten in overeenstemming met NEN-EN 1090-1. De NEN-EN 1090-1 is van toepassing op constructieve stalen en aluminium onderdelen toegepast als bouwproducten in de zin van de Verordening Bouwproducten. Per 1 juli 2014 is de co-extensieperiode voor de CE markering van staalconstructies verlopen en zijn bedrijven verplicht te werken conform de Europese verordening. De CE markering is verankerd in de NEN-EN 1090 deel 1.

Wij zijn door SNS en Metaalunie als partner geselecteerd om u te ondersteunen met de implementatie en certificering van het FPC systeem.

 

Stichting Adviescentrum Metaal heeft zeer geruime kennis en ervaring met het opzetten, implementeren en onderhouden van managementsystemen voor constructiebedrijven, ook specifiek op kwaliteit en productbeheersing. Wij hebben, mede door onze specifieke ervaring met de productietechniek brede en praktische normkennis van de NEN-EN 1090 en de daaraan verbonden NEN-EN-ISO 3834. Onze aanpak kenmerkt zich door een sterke affiniteit met de constructiesector en de bedrijfsvoering; de ondernemer en zijn bedrijf staan centraal. Al onze werkzaamheden worden daarnaast uitgevoerd onder ons eigen ISO 9001 certificaat en onze adviseurs zijn allemaal in het bezit van een VCA-VOL certificaat.

 

Aanpak

 

Wij werken met de volgende flow in de FPC implementatie.

 

 

 

 

 

 

Op basis van deze normelementen hebben wij een aanpak voor implementatie ontwikkeld met behulp van milestones voor het bedrijf. Onder andere door de inspanningen van de SNS heeft een deel van de sector een hoger kennisniveau van de normen en mogelijk reeds een aanzet gemaakt met de implementatie. Daarnaast is er onderscheid tussen bedrijven met een gecertificeerd ISO 9001 systeem voor de productie en bedrijven die dit niet hebben. In de onderstaande matrix hebben wij onze milestones opgenomen en per ingeschat uitgangsniveau opgenomen welke stappen wij in onze aanpak (en kosten) meenemen.

 

 

Direct aan de slag? Na een korte telefonische intake kunnen wij u direct vertellen waar u aan toe bent met kosten en planning. Bel of mail ons 030 6930055, contactpersonen Wouter Grijm en Erik Schepers

 

 

 

 

  

© 2017, Stichting Adviescentrum Metaal