Eleq

ELEQ Steenwijk, voorheen Faget, is reeds lange tijd deelnemer van Stichting Adviescentrum Metaal en maakt actief gebruik van diverse diensten van de Stichting.

Lees verder

Eleq

Certificering milieuzorgsysteem ISO 14001

Op 8 juni 2005 gingen ELEQ Steenwijk en ELEQ Kerpen (D) op voor de certificering voor het milieuzorgsysteem ISO 14001. Een traject dat vaker door Stichting Adviescentrum Metaal wordt begeleid en veelal met goed gevolg. 

Dit keer werd echter een bijzondere audit verwacht, omdat ELEQ het systeem tweetalig heeft beschreven in het digitale systeem SAM-id. De audit werd uitgevoerd door TÜV Duitsland en werd bijgestaan door een Nederlandse vertegenwoordiging die de wet- en regelgeving toetste. De auditors werden voor de eerste keer geconfronteerd met het digitale systeem SAM-id. 

ELEQ had in 2004 reeds gekozen om het milieujaarrapport 2003 en het tweede bedrijfsmilieuplan (BMP) 2005-2009 in SAM-id te beschrijven. Hierbij werd gebruik gemaakt van de flexibiliteit die SAM-id biedt aangaande de relevante milieuaspecten en de diverse registraties. Ook het veel geraadpleegde milieulogboek werd minutieus doorlopen en na twee dagen auditering werd de balans opgemaakt. 

ELEQ kon met een zestal kleine zogenaamde Nebenabweichungen (tekortkomingen) en geen enkele Hauptabweichung (blokkade) het certificaat tegemoet zien.

Advies nodig?

Ook gebruik maken van het advies en de expertises van de Stichting Adviescentrum Metaal? Word lid!

Enkele voordelen van het lidmaatschap:

  • advies van deskundige adviseurs
  • interessante workshops en thema-avonden
  • begeleiding
Contact
Bezoekadres:
Kelvinbaan 40
3439 MT Nieuwegein

Postadres:
Postbus 1461
3430 BL Nieuwegein

030-6930055
info@metaaladvies.nl