Een stappenplan circulair bouwen voor het MKB-metaal

13-04-2021

Circulariteit wordt steeds meer verankerd in wet- en regelgeving. Dit is ook het geval als het gaat om (nieuw)bouwprojecten. Voor het MKB-metaal hebben we daarom, in opdracht van ondernemersorganisatie Koninklijke Metaalunie, een stappenplan circulair bouwen opgesteld. Het stappenplan moet de leden van de Metaalunie helpen circulaire ambities in de bouw waar te maken: van de voorbereiding tot en met het gebruik.

Lees verder

Een stappenplan circulair bouwen voor het MKB-metaal

Een stappenplan voor nieuwbouw en verbouw

Het stappenplan circulair bouwen bestaat uit vijf overzichtelijke stappen: kaders stellen, richting bepalen, ontwerpen, bouwen en gebruiken. Per stap volgt een toelichting met daarin achtergronden en praktijkvoorbeelden. Zowel voor het ontwerpen van nieuwbouw als aanpassingen in verbouwprojecten is het stappenplan toepasbaar.

De wens voor een stappenplan

De wens voor een circulair stappenplan is ontstaan omdat Metaalunie merkt dat haar leden wel de ambities hebben om circulair te bouwen, maar vaak niet weten waar te beginnen. Zo is er op de markt een erg breed palet aan methoden aanwezig, die niet altijd te verenigen zijn. Met het stappenplan circulair bouwen heeft het MKB-metaal een praktische leidraad in handen.

Meer weten over het stappenplan circulair bouwen?

Wilt u meer weten? Bekijk dan hier het stappenplan circulair bouwen. Of neem gerust contact met ons op.